Ψήφισμα αλληλεγγύης σε Τάσο Θεοφίλου, ενάντια στις εκδικητικές διώξεις

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΣΒΕΜΚΟ) εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στον Τάσο Θεοφίλου και στέκεται ενάντια στην εκδικητική μανία όσων επιθυμούν τη δίωξή του.

Για την υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου δεν έχουμε να πούμε πολλά παρά μόνο να καταδικάσουμε τους μηχανισμούς που αρχικά τον κατηγόρησαν για ένοπλη ληστεία και τον καταδίκασαν σε 25ετή φυλάκιση, αναγκάζοντάς τον να περάσει 5 χρόνια σε φυλακές και έπειτα αφού τον αθώωσαν πανηγυρικά, ο αντιεισαγγελέας  του Αρείου Πάγου επιδιώκει την αναίρεση της απόφασης, προκειμένου να τον οδηγήσουν ξανά στη φυλακή και να τον ξαναδικάσουν.

Από τη μεριά μας τον Τάσο Θεοφίλου τον έχουμε γνωρίσει ως συνοδοιπόρο στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση, αλλά και μέσα από τα κείμενά του. Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος της στοχοποίησής του. Εκδικητικές στοχοποιήσεις και διώξεις εξάλλου έχουν υποστεί πολλοί/ές αγωνιζόμενοι/ες και μέλη σωματείων, καθώς το δικαστικό σύστημα προσπαθεί να ποινικοποιήσει τις αντιδράσεις και να μας περιθωριοποιήσει.

Η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου θα μείνει στη συλλογική μνήμη ως ένα ακόμη παράδειγμα αυταρχικότητας, εκδικητικότητας και καταδεικνύει τη φύση και τον τρόπο λειτουργίας της αστικής δικαιοσύνης. Μιας Ιαβερικής, δηλαδή, εξουσίας, που πάμπολλες φορές έχει σκανδαλίσει το κοινό αίσθημα περί δικαίου, με τις επιλεκτικές διώξεις και τη μανία της ενάντια σε όσους/ες αντιστέκονται και σε όσους/ες ανήκουν στις κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες. Ενώ, παράλληλα με τις σκανδαλώδεις αποφάσεις για κάθε είδους παρακρατικούς, νεοναζί, μαφιόζους, πολιτικούς  και άλλους/ες  λειτουργούς του συστήματος, συντηρεί και αναπαράγει την κοινωνική αδικία. Δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση, ούτε ατυχές μεμονωμένο περιστατικό, οι κατασκευασμένες διώξεις, οι συλλήψεις στο σωρό και η κατασυκοφάντηση των αγωνιζόμενων κομματιών.

Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό των διώξεων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον Τάσο Θεοφίλου και σε κάθε αγωνιζόμενο/η.

Παλεύουμε μαζί ενάντια στη σκευωρίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *