Ανακλήθηκαν οι απολύσεις στη Μ.Κ.Ο.Άρσις, έπειτα από κινητοποίηση των εργαζομένων.

Την Πέμπτη 31/5 η Μ.Κ.Ο. Άρσις απέλυσε εκδικητικά 3 συνάδελφους που είχαν έντονη συνδικαλιστική δράση, ενώ ο ένας από αυτούς ήταν και μέλος της προσωρινής διοίκησης του υπό σύσταση επιχειρησιακού σωματείου.

Η διοίκηση της Μ.Κ.Ο. Άρσις θεώρησε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να κάμψει τους/τις εργαζόμενες/ους και θα σταματήσει τις προσπάθειες οργάνωσής τους.

Η άμεση και δυναμική αντίδραση των εργαζομένων, που συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή έξω από τα κεντρικά γραφεία των εργοδοτών, κρεμώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης έδειξε στη Μ.Κ.Ο. Αρσις ότι κανένας/μια εργαζόμενη/ος δεν είναι μόνος/η. Φανέρωσε ουσιαστικά την αλήθεια των συνθημάτων μας ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργατών.

Οι απολύσεις ανακλήθηκαν κατευθείαν και οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις θέσεις τους.

Καλό θα ήταν οι διοικούντες/ουσες να ασχοληθούν με την βελτίωση των όρων εργασίας (ή έγκαιρη καταβολή μισθών) και να μην ξεχάσουν ποτέ τη δύναμη της εργατικής τάξης και το τι μπορεί να επιτύχει.

Ακολουθεί το κείμενο του υπο σύσταση επιχειρησιακού σωματείου της Αρσις

Σήμερα μετά την άμεση, δυναμική και μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων στη Μ.Κ.Ο άρσις ανακλήθηκαν οι τρεις απολύσεις μελών του υπό σύσταση σωματείου εργαζομένων και της προσωρινής διοικούσας. Οι συνάδελφοι συνεχίζουν από σήμερα κανονικά τη δουλειά τους. Μας ανακοινώθηκε ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν για 2 μήνες, ενώ για τους υπόλοιπους/ες συναδέλφους στις ίδιες δομές θα ανανεωθούν για 6 μήνες. Η επιλογή αυτή εξακολουθεί για εμάς να αποτελεί, προφανώς, διακριτική μεταχείριση. Στο σύνολο έξι εργαζόμενοι έχουν στοχοποιηθεί και η Διοίκηση έχει προχωρήσει σε δίμηνη ανανέωση των συμβάσεων προκειμένου να «αξιολογηθεί» εκ νέου το έργο τους και να «συμμορφωθούν» ως προς τις υποδείξεις της εργοδοσίας.

Ανοίγει λοιπόν σήμερα αντικειμενικά το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, για όλους τους εργαζόμενους/ες, οι οποίοι/ες προφανώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι συνεχείς (και συνεχόμενες) συμβάσεις ορισμένου χρόνου καταστρατηγούν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η εργασιακή ανασφάλεια δυσχεραίνει την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων μας, σε μια εργασία που σχετίζεται με ανθρώπινους πληθυσμούς και έχει αναβαθμισμένη σημασία.

Η ανάκληση των απολύσεων είναι νίκη των εργαζομένων, που οφείλεται στα άμεσα αντανακλαστικά, την οργάνωση και τη συλλογική διεκδίκηση και δράση.
Δεν αποδεχόμαστε την υπογραφή συμβάσεων πολλών ταχυτήτων μεταξύ των εργαζομένων.
Διεκδικούμε συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζομένους/ες.

Υπό σύσταση Σωματείο εργαζομένων στη ΜΚΟ άρσις

Φωτογραφία του χρήστη Σωματείο Εργαζομένων στη μκο άρσις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *