Παρέμβαση στον Άρειο Πάγο, στη φωτογραφική έκθεση της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση

To πρωί της 06/07/2018 το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ) επισκέφθηκε τα δικαστήρια και, συγκεκριμένα, τον Άρειο Πάγο. Όχι γιατί εκκρεμούσε κάποια ένδικη διαφορά, ούτε γιατί μας αρέσει ο χώρος, αλλά γιατί θέλαμε να επισκεφθούμε κι εμείς την έκθεση φωτογραφίας της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση που λάμβανε χώρα εντός του κτηρίου.

Με τη ΜΕΤΑδραση, βέβαια, έχουμε ξαναβρεθεί στα δικαστήρια, ως ενάγοντες για καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων. Η υπόθεση έχει πλέον τελεσιδικήσει, καθώς αποκαλύφθηκε -τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο– η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από την εν λόγω ΜΚΟ.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα θυμίσουμε σε όλους/ες τους/τις υποστηρικτές/τριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα λόγια των «ποιητών του μόχθου» ότι:

Και τα εργασιακά… ανθρώπινα δικαιώματα είναι!

Στο τέλος της επίσκεψής μας (κατά τη διάρκεια της οποίας ήμασταν τελικά οι μοναδικοί παρευρισκόμενοι/ες), αφήσαμε τις εντυπώσεις μας στο βιβλίο επισκεπτών, κάτω από τα κείμενα του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κου Γιάννη Μπαλάφα, και της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Θεανούς Φωτίου, υπενθυμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι/ες δεν είμαστε αθέατοι/ες, ούτε αναλώσιμοι/ες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *