Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στην «κοινωφελή» εργασία στο Καματερό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στην «κοινωφελή» εργασία στο Καματερό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων «κοινωφελούς» εργασίας στους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ιλίου και το αναπτυξιακό σύνδεσμο δυτικής αττικής (ΑΣΔΑ) την Παρασκευή 19/10

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 13.00 στα γραφεία των ΜΚΟ «Ευθύτυπος» και «Εργοερευνητική» απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Έξω από τα γραφεία των ΜΚΟ υπήρχε παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και ασφαλιτών αποδεικνύοντας ξεκάθαρα τη στήριξη του κράτους στο σύγχρονο δουλεμπόριο της «κοινωφελούς» εργασίας. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η αλληλεγγύη των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους είναι ο μοναδικός δρόμος για την επίτευξη των στόχων που θέτουν. Κάθε άλλη προσπάθεια από τα «πάνω», όπως αυτή που εκδηλώθηκε στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία των ΜΚΟ στο Καματερό έτσι ώστε να εγκλωβιστούν οι αντιδράσεις μέσα στα ασφυκτικά όρια και τον έλεγχο της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΜΕ, μόνο διαλυτικά επιδρά.

Στη συγκέντρωση μοιράστηκε υλικό για τα προγράμματα «κοινωφελούς» εργασίας όπως και ενημερωτικό υλικό για την συζήτηση στις 10/10/12 που έγινε στην ΑΣΟΕΕ.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται αυτό τον καιρό και στα γιάννενα.

από: https://anergoigeitonion.espivblogs.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *