Ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους του εστιατορίου “ΣΑΛΑΝΤΙΝ”

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΣΒΕΜΚΟ) μαζί με το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού καταγγέλλει τις πρακτικές της εργοδοσίας του εστιατορίου «Σαλαντίν» (Μεγάλου Αλεξάνδρου 111, Κεραμεικός) και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απολυμένους εργαζομένους.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των απολυμένων εργαζομένων για ανάκληση των εκδικητικών απολύσεών τους, ως συνέπεια της συνδικαλιστικής τους δράσης και της διεκδίκησης των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο «Σαλαντίν», δουλεύοντας επί σειρά μηνών ανασφάλιστοι και σε εντατικές συνθήκες εργασίας, διεκδίκησαν τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Με πρόφαση πάντα το «μειωμένο τζίρο» η εργοδοσία προσπάθησε να επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία και μειώσεις μισθών, συναντώντας τη συλλογική αντίδραση των εργαζομένων.
Με τις απολύσεις των τριών εργαζομένων η εργοδοσία προσπαθεί να καταστείλει τις διεκδικήσεις και τη συνδικαλιστική τους συσπείρωση.
Το ΣΒΕΜΚΟ καταγγέλλει την τακτική των εκδικητικών απολύσεων, η οποία φαίνεται να παγιώνεται ως απάντηση στις εργασιακές διεκδικήσεις, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το κλίμα τρομοκράτησης κι εκβιασμού των εργαζομένων.

Με οποιαδήποτε ιδιότητα κι αν δουλεύουμε, υπό οποιοδήποτε καθεστώς, απαιτούμε απαρέγκλιτο σεβασμό στα εργασιακά μας δικαιώματα, σεβασμό στο έργο και την εργασία που προσφέρουμε.
Απαιτούμε την επαναπρόσληψη των τριών απολυμένων και την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων δικαιωμάτων των εργαζομένων του «Σαλαντίν».
Σωματείο Εραζομένων στις ΜΚΟ – Σ.Β.Ε.Μ.Κ.Ο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *