Συμμετοχή στη γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου

Κάλεσμα για Προσυγκέντρωση και Συμμετοχή στη Γενική Απεργία

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

 Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καλεί όλους/όλες τους/τις εργαζομένους/-νες σε ΜΚΟ, με όποιο καθεστώς και αν δουλεύουν, να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία που προκηρύχθηκε για την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου.

Επιμένουμε πως καμιά απεργία, ειδικά όταν γίνεται μεμονωμένα και δεν είναι διαρκείας, δεν μπορεί να ανατρέψει από μόνη της και «ως διά μαγείας» ένα τόσο δυσμενές πολιτικό τοπίο. Παρόλο που κάθε κινητοποίηση, ακόμα και η πιο μικρή συλλογική διεκδίκηση, συμβάλλουν στην αυτοοργάνωση και την ενότητα των εργαζομένων, για να είναι αποτελεσματική πρέπει να συνδυάζεται με οργάνωση από τη βάση και αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς.

Κι επειδή κάθε προσπάθεια φίμωσης των συλλογικών διεκδικήσεων και εκφοβισμού των εργαζομένων, θα μας βρίσκει μπροστά της, την Πέμπτη, στις 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΜΚΟ ΕΚΠΟΣΠΟ ΝΟΣΤΟΣ (συμβολή των οδών Νοταρά και Μετσόβου, πίσω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).

Καλούμε όλα τα σωματεία βάσης, συλλογικότητες ανέργων, «εθελοντές» και επωφελούμενους να δώσουν μαζί μας ένα ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και να στηρίξουν τον αγώνα της συναδέλφου Ε.Π. που πλέον αντιμετωπίζει και αγωγή από την εργοδοσία της ΜΚΟ.

Θα ακολουθήσει συγκέντρωση στην είσοδο του Πολυτεχνείου (επί της Πατησίων) στις 11:00 π.μ. για την απεργιακή πορεία.

Γιατί και με κυβερνήσεις «αριστερές», είμαστε εργαζόμενοι, όχι εθελοντές!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:
10:00 π.μ. – Γραφεία ΕΚΠΟΣΠΟ ΝΟΣΤΟΣ, Νοταρά & Μετσόβου

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:
11:00 π.μ. – Είσοδος Πολυτεχνείου (επί της Πατησίων)

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ – ΣΒΕΜΚΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *