Δικαίωση απολυμένης εργαζομένης της ΜΚΟ «Μετάδραση»!

Αναμετρηθήκαμε με την εργοδοσία και δικαιωθήκαμε! Το δικαστήριο έκρινε άκυρη την απόλυση, αναγνώρισε το εξαρτημένο της εργασίας και υποχρεώνει τη ΜΚΟ «ΜΕΤΑδραση» σε επαναπρόσληψη .

Η νίκη της συναδέλφου είναι νίκη όλων μας. Είναι νίκη όλων των εργαζομένων στις ΜΚΟ που βλέπουν τα εργασιακά τους δικαιώματα να καταστρατηγούνται, που υπόκεινται σε ψυχολογικούς εκβιασμούς και εργοδοτικές πιέσεις ενώπιον αυτονόητων διεκδικήσεων.
Η δικαστική απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για διεκδικήσεις πολλών εργαζομένων που αντιμετωπίζονται σαν «εργολάβοι» ή «εθελοντές». Η ιστορία των ταξικών διεκδικήσεων όμως σε ένα τόσο δυσμενές πολιτικό τοπίο συνεχίζεται. Για το ΣΒΕΜΚΟ είναι σαφές πως ο ατομικός δρόμος δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρέπεια. Απέναντι στις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, την εργολαβία των «μπλοκάκηδων», στις ατομικές συμβάσεις και τις υπόλοιπες συνήθεις πρακτικές των ΜΚΟ, η συνδικαλιστική δράση, η συλλογικότητα και οι αγώνες στους χώρους εργασίας είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση.

Η συνάδελφος και μέλος του ΔΣ του ΣΒΕΜΚΟ, μαζί με άλλους εργαζόμενους της ΜΚΟ Μετάδραση, αρνήθηκε να δεχθεί τις πρακτικές της διοίκησης, διεκδικώντας τα πλέον αυτονόητα, με αποτέλεσμα να απολυθεί εκδικητικά τον Ιούνιο του 2013.
Οι κατηγορίες και η λάσπη που δέχθηκε η απολυμένη συνάδελφος και το ΣΒΕΜΚΟ, οι πιέσεις της εργοδοσίας στους υπόλοιπους εργαζομένους της, οι ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί της ΜΚΟ στο δικαστήριο, κατάφεραν μόνο να μας δυναμώσουν.
Το ΣΒΕΜΚΟ στηρίζει όλες τις διεκδικήσεις των εργαζομένων σε ΜΚΟ και καλεί όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούν μέσα από συλλογικές διαδικασίες για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΧΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!
Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ

Η επόμενη ανοιχτή συνάντηση του Σωματείου θα γίνει την Τετάρτη, 14 Μαΐου, στις 7:30 μμ στο Αυτόνομο Στέκι (Ζωοδόχου Πηγής 95 & Ισαύρων).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *