Σε επίσχεση εργασίας και εργαζόμενοι/-ες στην Άρσις Αθήνας

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΡΣΙΣ

Οι εργαζόμενες/οι της δομής φιλοξενίας για οικογένειες αιτούντων άσυλο «ΕΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» της ΑΡΣΙΣ, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε ξανά σε επίσχεση εργασίας καθώς μετά από την 27/05/16 αναστολή της επίσχεσης εργασίας, η εργοδοσία της ΑΡΣΙΣ δεν έχει προβεί στην καταβολή των δεδουλευμένων μας, που αφορούν σε μισθούς όλου του έτους 2016.

Η συνεχής καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων έχει εξαντλήσει τα όριά μας. Η επίκληση του κοινωνικού συμφέροντος με στόχο την καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, μόνο οργή μπορεί να μας προκαλέσει. Η αλληλεγγύη μας απέναντι στους πρόσφυγες είναι έμπρακτη και πολιτική και εκδηλώνεται από μια σειρά πράξεων εντός και εκτός της εργασίας μας.

 Ως εργαζόμενοι/ες στην «Εστία Προσφύγων» διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και την κάθε μήνα καταβολή των μισθών μας ανεξαρτήτου χρηματοδοτικής ροής, βασικό επιχείρημα της εργοδοσίας για την παρατεταμένη καθυστέρηση. Ο μόνος υπόχρεος  έναντι των εργαζομένων είναι ο εργοδότης δηλαδή η διοίκηση της ΜΚΟ, η οποία οφείλει να καταβάλει έγκαιρα τη μισθοδοσία, ανεξαρτήτου χρηματοδότησης.

Δεν είμαστε εθελοντές/τριες, ούτε συνεργάτες, ούτε στελέχη, είμαστε εργαζόμενοι/ες και απαιτούμε να αμειβόμαστε για την εργασία μας κάθε μήνα. Η εξαθλίωση των εργαζομένων μόνο υποτίμηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πρόσφυγες, μπορεί να επιφέρει.

Τονίζουμε ότι η κίνησή μας αυτή δεν έχει σκοπό να ασκήσει πίεση στις φιλοξενούμενες οικογένειες της δομής  -οι οποίες είναι ενήμερες για τους λόγους και την αναγκαιότητα της επίσχεσης- αλλά στην εργοδοσία, για αυτό το λόγο άλλωστε οι εργαζόμενοι/ες που συμμετέχουμε στην επίσχεση εργασίας φροντίζουμε ο ξενώνας να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συναδέρφους/ισσες  και εργαζόμενους/ες του ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από 01/06/2016.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΤΗΣ «ΕΣΤΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» ΑΡΣΙΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΚΟ -ΣΒΕΜΚΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *