ενημέρωση για τη διακλαδική απεργιά της 1ης Νοέμβρη

Η απεργία αυτή οργανώθηκε χωρίς ανάθεση σε ειδικούς, κηδεμόνες και σωτήρες για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Προχωρήσαμε μέσα από διαδικασίες βάσης, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και τη συμμετοχή των συναδέλφων/συναδελφισσών. Οι πραγματικές απεργίες είναι οι ακηδεμόνευτες, αυτές που υπακούν στα συμφέροντα και τις ανάγκες των ίδιων των εργαζομένων.

Στην απεργία αυτή συμμετείχαμε πολλοί/ες συνάδελφοι/ισσες. Ξεκινήσαμε από το πρωί με απεργιακή παρέμβαση σε γραφεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης “PRAKSIS” και μοιράσματα σε χώρους εργασίας. Στις 11:00 πλαισιώσαμε την κλαδική συγκέντρωση των άλλων σωματείων και συμμετείχαμε στις δράσεις τους. Όλες/οι μαζί κατευθυνθήκαμε με πορεία στα Χαυτεία, αφού πρώτα περάσαμε από τα γραφεία των εργοδοτικών οργανώσεων.

Η διακλαδική πορεία με τα πολυπληθή μπλοκ, αφού πέρασε από το Υπουργείο εργασίας κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα και επιχείρησε να διαδηλώσει μπροστά από τα γραφεία του ΣΕΒ, άλλα συνάντησε τις δυνάμεις καταστολής που μας έφραξαν το δρόμο. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς τη Βουλή και καταλήξαμε στα Προπύλαια.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ

Φωτογραφίες από την απεργία που κήρυξε το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

 

Απέναντι στις επιθέσεις της εργοδοσίας στα εργατικά μας δικαιώματα, το όπλο μας είναι η συλλογικότητα, η αυτοοργάνωση, η αλληλεγγύη, ο αγώνας, η απεργία.

Επόμενη συνέλευση την Τετάρτη 7/11 στις 18:00 – Λόντου 6, Εξάρχεια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *