Απεργία Τετάρτη 17 Απριλίου

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Ως εργαζόμενα σε ΜΚΟ, εργαζόμαστε σε χώρους δουλειάς όπου η απόκρυψη της σχέσης εξαρτημένης εργασίας με την εργοδότρια οργάνωση, η απασχόληση με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου ακόμη και για πολλά χρόνια στην ίδια οργάνωση, η καθυστέρηση καταβολής του μισθού, η απαίτηση να είμαστε μόνιμα «on-call», οι απλήρωτες υπερωρίες, οι εκδικητικές απολύσεις και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, οι απολύσεις εγκύων και νέων μητέρων, επιβάλλονται σαν αυτονόητες πρακτικές.
Αρνούμαστε να δεχτούμε ως κανονικότητα ότι είμαστε αναλώσιμες, ότι μέχρι τελευταία στιγμή δεν θα ξέρουμε εάν θα δουλεύουμε τον επόμενο μήνα και για πόσο, σε τι θέση και με τι μισθό.
Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι «απλά έληξε η σύμβαση» και δεν δικαιούμαστε αποζημίωση γιατί «δεν μπορεί να προβλεφτεί στο budget» ή «δεν δίνει λεφτά ο χρηματοδότης».
Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι δομές θα ανοίγουν και θα κλείνουν εν μία νυκτί, με απόλυτη αδιαφορία για τους/τις λήπτριες των υπηρεσιών, γιατί τι να κάνουμε «τελείωσε το πρόγραμμα».
Σε μια συνθήκη αυξανόμενης ακρίβειας, απλησίαστων ενοικίων, που ο μισθός ούτως ή άλλως δεν φτάνει για να καλύψουμε τις ανάγκες μας, ως εργαζόμενα σε ΜΚΟ, καλούμαστε να αποδεχτούμε την αβεβαιότητα, την επισφάλεια και την απληρωσία ως φυσική συνθήκη απασχόλησης στα συγκεκριμένα μαγαζιά.
Ενάντια στη λογική της ανάθεσης και της απομόνωσης, αγωνιζόμαστε συλλογικά.
Να καταργήσουμε στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους και όλες τις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις
Να ανατρέψουμε τις εξοντωτικές πολιτικές της ακρίβειας και της φτωχοποίησης
Δεν κάνουμε πίσω στα εργασιακά μας δικαιώματα
Συμβάσεις αορίστου – αναγνώριση του πραγματικού καθεστώτος εργασίας μας
• Κατάργηση του μητρώου εργαζομένων σε ΜΚΟ
• Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστριών
• Κανένα εργαζόμενο-καμία μετανάστρια μόνη. Ίσα δικαιώματα για όλα
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΑΖΙΚΟΙ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ!
Το ΣΒΕΜΚΟ καλεί όλα τα εργαζομένα σε ΜΚΟ, με όποιο καθεστώς και αν δουλεύουν, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή πορεία την Τετάρτη 17 Απριλίου, 11:30 στα Προπύλαια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *