Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά της έκδοσης 5 αγωνιστών στην Ιταλία

Την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015, ημέρα γενικής απεργίας, η ελληνική αστυνομία με συνοδεία εισαγγελέα πραγματοποίησε αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων στην Αγία Παρασκευή, τους οποίους συνέλαβε βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος που είχε εκδοθεί από τις ιταλικές αρχές. Οι 5 συλληφθέντες, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους έως ότου το συμβούλιο εφετών να αποφασίσει για την έκδοσή τους στην Ιταλία.

Οι 5 αγωνιστές είχαν συλληφθεί στην Ιταλία, στις 2/5/2015, μία ημέρα μετά τη συμμετοχή τους στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Παρόλο που αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, έξι μήνες μετά εκδίδεται από τις ιταλικές αρχές ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον τους, με το οποίο ζητείται η έκδοσή τους στην Ιταλία.

Δεν χωρά αμφιβολία πως οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στην ολοένα εντεινόμενη καταστολή των αγώνων μας, μέσω της ποινικοποίησης -αυτή τη φορά- ακόμα και της συμμετοχής σε απεργιακές πορείες.

Το ΣΒΕΜΚΟ καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην έκδοση των 5 αγωνιστών και συμμετέχει σε κοινό μπλοκ με το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, το Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, το Σύλλογο Μεταφραστών-Επιμελητών-Διορθωτών, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων WIND, το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και το Σωματείο Βάσης Ανέργων, στις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην Αθήνα.

Τρίτη 24/11, 6 μ.μ.: Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία (Σέκερη και Β. Σοφίας)

Σάββατο 28/11, 12 μ.μ.: Πορεία από το Μοναστηράκι, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ – ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *