Κάλεσμα στις απεργιακές κινητοποιήσεις 6,7 και 8 Μαΐου

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 6, 7 και 8 Μαΐου.

Καλούμε αφενός ενάντια στα (αντι)ασφαλιστικά σχέδια της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης, που στόχο έχουν την περαιτέρω υποβάθμιση των ζωών μας, την εξαθλίωση του εν ενεργεία εργατικού δυναμικού και την ουσιαστική εξόντωση των μη ενεργών και φυσικά «μη χρήσιμων» σε όρους αφεντικών, εργαζομένων.

Καλούμε επίσης, για να στηρίξουμε έμπρακτα, τους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, καθότι και αυτή την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα επρόκειτο να είναι ανοιχτά, μιας και αυτό που λείπει από τις ζωές μας είναι ο χρόνος να ψωνίσουμε…

Καλούμε σε συμμετοχή όλους τους συναδέλφους, που βιώνουν τις «ιδανικές» εργασιακές συνθήκες που προσφέρουν οι ΜΚΟ,το μενού των οποίων περιλαμβάνει ανασφάλιστη εργασία, απλήρωτες, υποχρεωτικές υπερωρίες, αναλωσιμότητα με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, τεράστιες καθυστερήσεις της μισθοδοσίας και ψυχολογικούς εκβιασμούς, που γαρνίρονται με απολαυστικές μηνύσεις και αγωγές εναντίον όποιου τολμά να διεκδικήσει τα αυτονόητα. (https://svemko.espivblogs.net/)

Καλούμε γιατί μπορεί η εκάστοτε εργοδοσία να θεωρεί πως προβάλλοντας στο πρόσωπο μεμονωμένων εργαζομένων τη μανία της για καταστολή κάθε εργατικής διεκδίκησης, θα αναχαιτίσει τους κοινούς αγώνες των εργαζομένων, αλλά δεν υπολογίζει πως πίσω από καθένα/καθεμία από εμάς θα μας βρίσκει όλους και όλες απέναντί της. Γιατί οι αγώνες μας είναι συλλογικοί! Επιμένουμε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να συνοδεύονται από αγώνες και οργάνωση στους χώρους δουλειάς, δεν παύουν ωστόσο να αποτελούν δυναμικό μέσο διεκδίκησης. Απέναντι στις επιθέσεις των αφεντικών, η οργάνωση των εργαζομένων και η συλλογικότητα είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση.

Μας θέλουν εθελοντές, αλλά είμαστε εργαζόμενοι!

Μας θέλουν μόνους, αλλά είμαστε μαζί!

Σημείο συνάντησης για το πανό του ΣΒΕΜΚΟ:

Κυριακή, 8 Μαΐου, 10 πμ στην Ερμού (Σύνταγμα)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *