Ανακοίνωση στήριξης του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των 300 μεταναστών εργατών απεργών πείνας γιατί…

– Μας αφορά ως εργαζόμενους σε αυτή τη χώρα που δεν λέει να καταλάβει ότι τόσα χρόνια οι μετανάστες ήταν αυτοί που έχτισαν τον πλούτο της που μέχρι σήμερα λίγοι έχουν καρπωθεί. Μετά από 30 χρόνια εκμετάλλευσης και μαύρης εργασίας, δεχόμενοι καθημερινά τον ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας, οι μετανάστες σήμερα οργανώνονται μόνοι τους. Αυτό δίνει και σε μάς ελπίδα.

– Εάν δε στηρίξουμε τον αγώνα που κάνει το πιο υποτιμημένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τότε παρατάμε κάθε ελπίδα για οργάνωση των αιτημάτων των εργαζομένων. Ο συλλογικός αγώνας των μεταναστών γίνεται ενάντια στον ατομισμό και την αντίληψη του «ο καθένας για την πάρτη του» που διατρέχει την ελληνική κοινωνία.

– Ως εργαζόμενοι και σε ανθρωπιστικές ΜΚΟ που προσπαθούμε να αλλάξουμε της κυρίαρχη νοοτροπία, βλέπουμε καθημερινά στη δουλειά μας τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες κατά την είσοδό τους στη χώρα, στην καθημερινή ζωή τους και στις διαδικασίες νομιμοποίησής τους.

Θέλουμε την πραγματική νομιμοποίηση των μεταναστών στους χώρους εργασίας μας και την ουσιαστική νομιμοποίησή τους στις γειτονιές, τα σχολεία και την καθημερινότητα.

Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας παλεύουν και για εμάς!

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

-ΣΒΕΜΚΟ-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *