ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ BARKIN TIMTIK!

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ απαιτεί την απελευθέρωση της δικηγόρου BARKIN TIMTIK και στηρίζει το κάλεσμα της ‘’ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ’’ σε συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας (Βασιλής Σοφίας και Ρηγίλης), κάθε Παρασκευή στις 19:00μ.μ..

 Η δικηγόρος Barkın Timtik, μέλος του Συλλόγου Σύγχρονων Νομικών (ÇHD) και του Νομικού Γραφείου του Λαού (HHB), μαζί με τους συναδέλφους της από τον ÇHD και το HHB είναι φυλακισμένοι στις φυλακές της Τουρκίας. Είναι φυλακισμένοι επειδή είναι οι δικηγόροι του λαού. Είναι φυλακισμένοι επειδή είναι οι δικηγόροι των αγωνιστών/στριών, των εργατών/τριών, των υπαλλήλων, των μαθητών/τριών-φοιτητών/τριών, όλου του λαού που είναι στο στόχαστρο του φασισμού όπως και οι ίδιοι.

 Η Barkın Timtik, διαγνώστηκε με κύστη μεγέθους 14 εκατοστών και χειρουργήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτή η κύστη φέρει σε μεγάλο βαθμό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

 Η στοχοποίηση δικηγόρων, επ’ αφορμή της άσκησης των καθηκόντων τους, είναι ενδεικτική καθεστώτων έκτακτης ανάγκης και των «αντιτρομοκρατικών» νομοσχεδίων που στοχεύουν στην ενίσχυση των εξουσιών των αρχών. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, 1.546 δικηγόροι έχουν διωχθεί από τον Ιούλιο του 2016, 599 έχουν συλληφθεί, 248 έχουν καταδικαστεί σε 1.603 έτη φυλάκισης συνολικά, ενώ έχουν καταγγελθεί και βασανιστήρια σε βάρος δικηγόρων. Η κατασταλτική αυτή πολιτική οδηγεί σε έντονη ανησυχία μετά από τις αναφορές διεθνών παρατηρητών της δίκης της Μπαρκίν Τιμτίκ και άλλων δικηγόρων, οι οποίοι/ες καταδικάστηκαν σε ποινές πολυετούς κάθειρξης για φερόμενη σύσταση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, και υποστηρίζουν ότι δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις δίκαιης δίκης.

 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της δικηγόρου Barkın Timtik και την πρόσβαση της σε θεραπεία.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ BARKIN TIMTIK!

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ AKP ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ/ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ÇHD ΚΑΙ HHB!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ BARKIN TIMTIK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *