Ψήφισμα Αλληλεγγύης

Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες/είσες του Πολυτεχνείου στις 13/11/2020. Την Παρασκευή 13 Νοέμβρη, μερικές ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οι ένστολοι εκπρόσωποι του κράτους (ΕΚΑΜ, ΔΡΑΣΗ, ΜΑΤ) εισέβαλαν στην Πρυτανεία του ΕΜΠ, καθώς και σε ιστορικά κτήρια του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας, συλλαμβάνοντας 92 άτομα, μεταξύ των οποίων φοιτητές/ριες, εργαζόμενοι/ες και αγωνιστές/ριες.

Η ίδια κυβέρνηση, που άφησε τα ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας απροστάτευτα από τον ιό, χωρίς να ενισχύσει καθόλου το ΕΣΥ, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των γιατρών και νοσηλευτών, κόπτεται ξαφνικά για την υγεία του κοινωνικού συνόλου απαγορεύοντας πορείες, συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες.

Γι’ αυτό το λόγο, ομάδες φοιτητών/τριών και εργαζομένων συγκεντρώθηκαν στο κάτω πολυτεχνείο και παρεβρέθηκαν στη Πρυτανεία του ΕΜΠ στη Πολυτεχνειούπολη, ώστε να φροντίσουν να παραμείνει ο συμβολικά φορτισμένος χώρος του Πολυτεχνείου προσβάσιμος τις επόμενες ημέρες για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης.

Αξιοποιώντας την πρόσφατη κατάργηση του ασύλου και την στάση των πρυτανικών αρχών, η κυβέρνηση της ΝΔ και η Ελληνική Αστυνομία απαίτησαν τον δικό τους φόρο τιμής στον συμβολικό αυτό χώρο, συλλαμβάνοντας αγωνιστές-τριες.

Ως Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΣΒΕΜΚΟ), στηρίζουμε την απόφαση των συλληφθέντων να κρατήσουν ανοιχτούς τους χώρους του Πολυτεχνείου, ώστε, παρά τις – χουντικής έμπνευσης – απαγορεύσεις, να μπορέσουν οι φοιτητές-τριες και οι εργαζόμενοι-ες να προσεγγίσουν το χώρο και τη συγκέντρωση της 17ης Νοέμβρη στο Κάτω Πολυτεχνείο.

Δηλώνουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη μας στους/στις συλληφθέντες/είσες και απαιτούμε:

•ΕΠΑΝΑΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ • ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ
• ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/ΦΘΕΙΣΩΝ
• ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ