Ανακοίνωση-ψήφισμα αλληλεγγύης

Καταγγέλλουμε την αναίτια και απρόκλητη βία του δέχτηκαν πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης από τις δυνάμεις καταστολής, καθώς και τη σύλληψη 11 ατόμων μέσα στα οποία βρίσκεται μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Την περασμένη Κυριακή, η αστυνομοκρατία μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τραμπούκισαν και περικύκλωσαν πολίτες στην πλατεία όταν αντέδρασαν για την παράλογη επιβολή προστίμου σε οικογένεια που τηρούσε τα μέτρα. Ύστερα καλέστηκαν ενισχύσεις, καταλήγοντας στον άγριο ξυλοδαρμό στο συνάδελφο Α.Μ. χωρίς ο ίδιος να έχει προβεί σε βία ενάντια σε αστυνομικούς.  Την ίδια στιγμή το γεγονός προσπάθησαν να το συγκαλύψουν τα συστημικά ΜΜΕ,  όπου αναφέρουν σε άρθρα τους για «Επίθεση σε αστυνομικούς που διενεργούσαν ελέγχους τήρησης των μέτρων». Επιπλέον, τη Δευτέρα το πρωί, η κυβέρνηση στοχοποίησε περαιτέρω τον συνάδελφο, ανακοινώνοντας τα πλήρη στοιχεία του σε τηλεοπτική εκπομπή, δια στόματος του βουλευτή της ΝΔ Κυρανάκη, με ψευδείς αναφορές για απόπειρα απόσπασης του όπλου του αστυνομικού και φακέλωμα χειρότερο και από τις πιο μαύρες μεθοδεύσεις της ασφάλειας!

Η αστυνομοκρατία που προσπαθεί να επιβληθεί αποτελεί απλώς την έκφραση της πολιτικής στρατηγικής της παρούσας κυβέρνησης. Κοινώς, η επιστράτευση όλο και περισσότερων αστυνομικών στους δρόμους και στις πλατείες δεν αποτελεί αντίφαση εν μέσω “υγειονομικής κρίσης” αλλά την πολιτική επιλογή για το πως μία τέτοια “κρίση” αντιμετωπίζεται: με καταστολή κάθε κομματιού της κοινωνίας που στέκεται ενάντια στην υποβάθμιση και τη φτωχοποίηση των ζωών μας. Έτσι και αλλιώς τα “υγειονομικά” μέτρα που έχουν ληφθεί και ρυθμίζουν τον μαζικό εγκλεισμό όλου του πληθυσμού δεν στοχεύουν στην προστασία του από την πανδημία αλλά στην καταστολή και την πειθάρχηση του ελεύθερου χρόνου. Και όλα αυτά συμβαίνουν για τα προφανή: εν καιρώ “κρίσης” και “έκτακτης ανάγκης” εγκαθιδρύονται καθεστώτα εξαίρεσης για την εγκατάσταση των πιο αντιδραστικών πολιτικών και την καταστρατήγηση δικαιωμάτων και κεκτημένων του κόσμου της εργασίας προς όφελος κράτους και αφεντικών.  Άλλωστε, η επικαιρότητα των τελευταίων εβδομάδων – όσο και αν αυτή αποκρύπτεται ή διαστρεβλώνεται από τα πληρωμένα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ – είναι γεμάτη γενικευμένη καταστολή απέναντι σε όσους/όσες αρθρώνουν φωνές αντίστασης: από τις συγκεντρώσεις και τις πορείες αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, τις δράσεις του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, μέχρι και τη μεγαλειώδη πορεία γειτονιάς της περασμένης Δευτέρας στη Ν. Σμύρνη.

Τα γεγονότα της 7ης Μαρτίου μιλάνε από μόνα τους:  ο μηχανισμός της καταστολής στοχεύει “εσωτερικούς εχθρούς” και όταν βγαίνουμε από τα σπίτια μας, όταν η φωνή μας αποκτά δύναμη, εχθρός γίνεται ο καθένας και η καθεμία από εμάς. Οι αντιστάσεις, όμως, δεν μπαίνουν σε καραντίνα, στήνονται με αγώνες συλλογικούς, αυτοοργανωμένούς στη βάση της μεταξύ μας αλληλεγγύης και αυτό δεν μπορεί καμία αστυνομική τρομοκρατία να το πατάξει.

Απαιτούμε:

·  Να αφεθούν ελεύθεροι και χωρίς κατηγορίες , όσους/ες η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε στην Νέα Σμύρνη την 7/3/2021.

·  Την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωση του συναδέλφου μας που συνελήφθη.