Κάλεσμα σε συμμετοχή στη 48ωρη γενική απεργία, 6-7 Νοέμβρη

Κάλεσμα σε συμμετοχή στη 48ωρη γενική απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη 

Το ΣΒΕΜΚΟ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να συμμετέχουν στην 48ωρη  Γενική Απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη.

Ειδικά καλούμε σε συμμετοχή τους περίπου 57,000 (υπερ)ελαστικά εργαζόμενους στο νέο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» του ΕΣΠΑ, με εργοδότη ΜΚΟ, οι οποίοι “ενοικιάζονται” σε δήμους και άλλες κρατικές υπηρεσίες για να καλύψουν τις ανάγκες πάγιων θέσεων στο δημόσιο, με εξευτελιστικές συνθήκες  εργασίας. Αυτό που καταλαβαίνουμε καλά πια είναι ότι δεν πρέπει να εκπλησόμαστε με την υποβάθμιση της εργασίας μας, των ζωών μας. Γιατί οι μορφές αυτές εκμετάλλευσης αντικατοπτρίζουν το μέλλον της εργασίας: ανακύκλωση ανέργων, κομμένες οι άδειες και τα δώρα, εξευτελιστικές αμοιβές, μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή τους. Κοινώς, μία επίθεση από τα αφεντικά προς όλους εμάς, τους από κάτω, προς εμάς που παράγουμε τον πλούτο αυτού του κόσμου. Το μοντέλο αυτό εκμετάλλευσης μας αφορά όλες και όλους , γιατί είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Εάν εμείς δε το σταματήσουμε τότε δε θα το κάνει κανείς για εμάς.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι 24ωρες απεργίες που (δεν) καλεί η ΓΣΕΕ θα φέρουν μεγάλα αποτελέσματα, εάν δεν γίνονται παράλληλες διεκδικήσεις σε κάθε χώρο εργασίας, εάν δε συμμετέχουμε σε σταθερές συλλογικές δομές, εάν δε συνδέσουμε τον  αδιαμεσολάβητο συνδικαλισμό άρρηκτα με την ζωή και την περηφάνειά μας.

Μας θέλουν εθελοντές, αλλά είμαστε εργαζόμενοι!

Σημείο συνάντησης για το πανό του ΣΒΕΜΚΟ: σκαλάκια του Αρχαιολογικού Μουσείου στις 11 πμ.

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΣΒΕΜΚΟ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *