Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ψήφισμα συμπαράστασης
προς το Σύλλογο φοιτητών του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΣΒΕΜΚΟ) δηλώνει την αλληλεγγύη του στους πολιτικά διωκόμενους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Μετά από καταγγελίες δύο καθηγητών του Ιόνιου Πανεπιστημίου (του κυρίου Σαριδάκη και του Αντιπρύτανη, κυρίου Κάτσιου) και της Πρυτανείας, με την υποστήριξη της παράταξης της ΠΑΣΠ, πέντε φοιτητές του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, του Τμήματος Ήχου και Εικόνας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών οδηγούνται σε δίκη, κατηγορούμενοι για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη βία.
Η εκτενής δικογραφία κατά των φοιτητών είναι ενδεικτική του γεγονότος ότι οποιαδήποτε συνδικαλιστική δραστηριότητα είναι ακόμη αδιανόητη για τις αρχές του Ιονίου Πανεπιστημίου. Οι πρυτανικές αρχές και οι εν λόγω ακαδημαϊκοί– που παρά τη συστηματική τους απουσία και την πλημμελή εκπλήρωση των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων λόγω «φόρτου εργασίας», επιδεικνύουν απαράμιλλη «ευαισθησία» και δηλώνουν παρόντες σε θέματα «κοινωνικής ειρήνης»- επιδιώκουν την ποινικοποίηση καθόλα νόμιμων και κατοχυρωμένων διεκδικήσεων, όπως η συμμετοχή σε καταλήψεις και γενικές απεργίες, καθώς και οι παρεμβάσεις με μοίρασμα φυλλαδίων κατά τη διάρκεια μαθημάτων!
Οι κατηγορίες κατά των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου συνιστούν μια κακεντρεχή κατασκευή γεμάτη ασύστολα ψεύδη, με σκοπό τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ατόμων που μέσα από συλλογικούς αγώνες αντιστέκονται στην προσπάθεια υποβάθμισης των σπουδών τους και επιβολής ενός περιβάλλοντος τρομοκράτησης, σιωπής και υποταγής στις βουλές των αρχών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Η συγκεκριμένη δίωξη εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης, μέσω εκδικητικών απολύσεων συνδικαλιστών, μέσω της φυλάκισης απεργών και αγωνιστών και –τώρα- μέσω της δίωξης φοιτητών που διεκδικούν τα αυτονόητα, αντιτιθέμενοι στον περιορισμό των συνδικαλιστικών αγώνων και της ελεύθερης έκφρασης στο χώρο του Πανεπιστημίου, καθώς και στον «παραδειγματισμό» της υπόλοιπης ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου.
Το ΣΒΕΜΚΟ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους διωκόμενους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστήμιου και αποδοκιμάζει την ποινικοποίηση των αγώνων, όποια μορφή και αν λαμβάνουν αυτοί, τόσο στους χώρους δουλειάς όσο και στο πλαίσιο φοιτητικών κινητοποιήσεων.
Σωματείο Εραζομένων στις ΜΚΟ – Σ.Β.Ε.Μ.Κ.Ο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *