Παράσταση διαμαρτυρίας και εξαγγελία επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών στο ΕΣΠ για απολύσεις συναδέλφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΣΠ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΚΟ

 Η Διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) ανακοίνωσε την Παρασκευή 19/12/2014 την απόλυση εργαζομένων από την 1/1/2015. Οι απολύσεις αυτές είναι καταχρηστικές.

Ως εργαζόμενοι που καλύπτουμε επί σειρά ετών πάγιες και διαρκείς ανάγκες των προσφύγων, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, καταγγέλλουμε την αποσπασματική και επιλεκτική ενημέρωση που λαμβάνουμε για την οικονομική κατάσταση του Φορέα.

Καταγγέλλουμε την πάγια τακτική της εργοδοσίας για μετάθεση ευθυνών στους εργαζόμενους και σε τρίτους, αναφορικά με τη διαχείριση προβληματικών καταστάσεων, όπως η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων, η αδυναμία εκπλήρωσης λοιπών συμβατικών υποχρεώσεων και η άνιση μεταχείριση των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας, που φαίνεται να επιχειρεί να επιβάλει τη δημιουργία ενός πιο «ευέλικτου» οικονομικά σχήματος και αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες του εξυπηρετούμενου πληθυσμού, παραβλέποντας βασικούς καταστατικούς σκοπούς του Φορέα.

Ζητάμε την ανάκληση των απολύσεων.

Είμαστε αντίθετοι και θα αντιπαλέψουμε οποιαδήποτε πρόθεση της εργοδοσίας να απολύσει εργαζόμενους, με την επίκληση μη κάλυψης από προγράμματα, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, προειδοποίηση και χωρίς η απόλυση να συνιστά έσχατο μέσο.

Ζητάμε την κάλυψη όλων των εργαζομένων.

Ζητάμε την καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Σωματείου των Εργαζομένων του ΕΣΠ, του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ, καθώς και του ρόλου των συντονιστών στο σχεδιασμό του Φορέα.

Καλούμε σε διαμαρτυρία τους εργαζόμενους του ΕΣΠ, αύριο Δευτέρα 22/12/2014 από τις 11:00πμ και μέχρι το τέλος του ωραρίου και κηρύσσουμε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στις 23/12/2014, 24/12/2014, 29/12/2014, 30/12/2014 και 31/12/2014, σε περίπτωση μη ικανοποίησης των ως άνω αιτημάτων μας.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΣΠ

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *