Με κράτος και αφεντικά δεν «συμφιλιωνόμαστε» – Τελευταία ενημέρωση, 30/03/2018

Το αίτημα του προέδρου της ΜΚΟ Praksis για τη συμμετοχή του ΣΒΕΜΚΟ σε συμφιλιωτική συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας ακυρώθηκε χθες από τον ίδιο, με σχετική του επιστολή, όπου αναφέρει ότι το σωματείο είναι απρόθυμο για συμφιλίωση.

Το σωματείο μας και κανένα σωματείο και εργαζόμενος/η δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με τις παραβιάσεις του εργατικού δικαίου. Εδώ και χρόνια, η ΜΚΟ Praksis έχει αποδείξει με πράξεις ότι δεν σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα. Αντιθέτως, προσπαθεί να βρίσκει τρόπους, όχι μόνο για να υπεκφεύγει από τις υποχρεώσεις της απέναντι στους/στις εργαζομένους/ές της, αλλά και για να διευρύνει συνεχώς τους “ορίζοντές” της στο πεδίο της εργασιακής εκμετάλλευσης.

Η απόφαση για την απολυμένη συναδέλφισσα έχει ήδη εκδοθεί και μας δικαιώνει 100%. Το δικαστήριο αναγνώρισε το εξαρτημένο της εργασίας της, έκρινε άκυρη την απόλυση και υποχρεώνει την ΜΚΟ σε επαναπρόσληψη.

Η Praksis, από εδώ και στο εξής, είναι ανάγκη να συμφιλιωθεί με τις υποχρεώσεις της και να ακολουθήσει τις επιταγές που απορρέουν από τη δικαστική απόφαση.

Δείτε την αρχική ανάρτηση εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *