Αλληλεγγύη στον Ibrahim Gökçek

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον απεργό πείνας Ibrahim Gökçek, μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum, και στον δίκαιο αγώνα του ίδιου και των συντρόφων του.

Οι Grup Yorum με τα τραγούδια τους στέκουν είναι εδώ και δεκαετίες, στο πλευρό των φτωχών, των διωκόμενων και των αγωνιζομένων. Είναι μια μαχητική φωνή ελευθερίας και πολιτισμού! Από το 2015 μέχρι και σήμερα οι συναυλίες του συγκροτήματος απαγορεύονται, τα μέλη του επικηρύσσονται και φυλακίζονται, τα πολιτιστικά του κέντρα δέχονται επιθέσεις από το τουρκικό καθεστώς. Ο Ibrahim Gökçek συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι θανάτου, έχοντας ήδη ξεπεράσει τις 300 μέρες, διεκδικώντας:

Να επιτραπούν οι συναυλίες του συγκροτήματος στην Τουρκία!

Να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του Grup Yorum και να αποσυρθούν οι δικαστικές διώξεις εναντίον τους!

Nα σταματήσουν οι έφοδοι της αστυνομίας στο Πολιτιστικό τους Κέντρο Idil και στα γραφεία τους!

Να αφαιρεθούν από τη λίστα επικήρυξης της τουρκικής «αντιτρομοκρατικής» τα μέλη του συγκροτήματος και να ακυρωθούν τα εντάλματα σύλληψης τους!

Καταδικάζουμε τις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν ενάντια στα μέλη του συγκροτήματος Grup Yorum, που εντάσσονται –με τις ευλογίες της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ–στη γενικότερη επίθεση ενάντια σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές, στελέχη κομμάτων, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, σε κάθε φωνή που αγωνίζεται για δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες στην Τουρκία.

Τιμή στους συντρόφους του, τονMustafa Kocakκαι την Helin Bolek(επίσης απεργών πείνας και μέλη του Grup Yorum), που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία της έκφρασης στις 25 και 3 Απρίλη αντίστοιχα.

Νίκη στον αγώνα του Ibrahim Gökçek!

Νίκη στον αγώνα για ζωή και ελευθερία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *