Ψήφισμα συμπαράστασης – MyServices

Ο Κ.Μ εργαζόταν ως φύλακας στην εργολαβική εταιρία MyServices. Απολύθηκε παράνομα και εκδικητικά όταν διεκδίκησε τα δικαιώματά του και τη νόμιμη αμοιβή του από την εταιρεία. στοιχειώδους εργατικής νομοθεσίας, όπως να μην καταβάλει επιδόματα αδειών, Η εταιρεία MyServices καταστρατήγησε ακόμα και την πιο στοιχειώδη εργατική νομοθεσία, με το να δίνει π.χ. τις μέρες κανονικής άδειας λειψές και όταν δίνει, να είναι  δηλωμένες ως άνευ αποδοχών.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας εγκαλεί την Εταιρεία MyServises να λογοδοτήσει για πολλές παραβάσεις σχετικά με την καταγγελία. Η MyServices έχει καταγγελθεί πολλάκις στο παρελθόν από συναδέλφους-ισσες στη φύλαξη και τον καθαρισμό.

Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ όφειλε να έχει ενεργοποιήσει τη σχετική Επιτροπή Ελέγχου που έχει συσταθεί, να έχει ελέγξει τις καταγγελίες του Κ.Μ., να έχει κινήσει τη διαδικασία ελέγχου των εργολαβικών συμβάσεων και να προβεί στα δέοντα.

Οι απαράδεκτοι όροι εργασίας σε εργαζόμενα εταιρειών φύλαξης αποτελούν πάγια τακτική των εργολάβων φύλαξης και καθαριότητας που αναλαμβάνουν έργα στο δημόσιο.

Το ΣΒΕΜΚΟ στηρίζει τα εξής αιτήματα και απαιτούμε:

  • Να ικανοποιηθούν άμεσα τα εργασιακά δικαιώματα του Κ.Μ. και όλων των εργαζόμενων της MyServices (πληρωμή δεδουλευμένων, αδειών, επιδομάτων, υπερωριών κ.ά.)
  • Να ελέγξει άμεσα το ΕΚΠΑ τον τρόπο λειτουργίας και την αξιοπιστία της Εταιρίας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις πάγιες και διαρκείς μεγάλες ανάγκες του ΕΚΠΑ. ΟΧΙ στις εργολαβίες, ΟΧΙ στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Άμεση μετατροπή όλων των σχέσεων εργασίας σε μόνιμες και σταθερές, με αξιοπρεπείς αμοιβές και δικαιώματα για όλα τα εργαζόμενα.