Απολογισμός: ρεμπέτικο γλέντι 2/10 και δικη 8/10

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα όσα παρευρέθηκαν, συνάδελφα και μη, στο ρεμπέτικο γλέντι για την οικονομική ενίσχυση του σωματείου μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη συνέλευση του Αυτοδιαχειριζόμενου Πάρκου Ναυαρίνου για τη θερμή φιλοξενία και την υλικοτεχνική βοήθεια όπως, βεβαίως, και στους Rebet Giavri που κράτησαν συντροφιά με τις μουσικές τους όλη τη βραδιά. Η ανταπόκριση όλων δίνει δύναμη και στον απολυμένο μας συνάδελφο και σε όλα εμάς που στεκόμαστε αλληλέγγυα πλάι του στο δικαστικό και πολιτικό αγώνα που δίνεται. Ενημερώνουμε πως από τα έσοδα της βραδιάς καλύφθηκαν και τα δικαστικά έξοδα για την υπόθεση της συγκεκριμένης απόλυσης αλλά και τα έξοδα του σωματείου για τις κινήσεις που γίνονται ενάντια στο «Μητρώο Εργαζομένων σε ΜΚΟ».

Σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης:

Την Παρασκευή 8/10 κηρύχθηκε Παναττική στάση εργασίας ώστε να βρεθούμε στο πλευρό του συναδέλφου μας Μ.Σ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η παράσταση διαμαρτυρίας πλαισιώθηκε από 20-25 συνάδελφα. Από την πλευρά της, η Ε.Κ.Πο.Σ.Π.Ο ΝΟΣΤΟΣ «εμφανίστηκε» μέσω των δικηγόρων της, ενώ δεν εμφανίστηκε κάποιο φυσικό πρόσωπο από το «Δημόσιο», το οποίο είχε κληθεί ως μάρτυρας. Η υπόθεση δικάστηκε κανονικά από την έδρα και αναμένεται τους επόμενους μήνες η έκδοση της απόφασης.

Σαφώς η συγκεκριμένη δικαστική διαμάχη δεν αποτελεί για μας τη μητέρα των μαχών. Το δίκιο μας δεν κερδίζεται στις δικαστικές αίθουσες αλλά διεκδικείται στους χώρους δουλειάς, μέσα από τη συλλογικοποίηση των αγώνων και τις συντροφικές σχέσεις μεταξύ συναδέλφων. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την κατάργηση του Μητρώου και του νέου «πιστοποιητικού φρονημάτων»

Άμεση ανάκληση της άδικης και παράνομης απόλυσης του συναδέλφου Μ.Σ. από τηνΕ.Κ.Πο.Σ.Π.Ο ΝΟΣΤΟΣ.

Άμεση απόσυρση της ΚΥΑ για το Μητρώο Εργαζομένων σε ΜΚΟ.Όχι στο νέο «πιστοποιητικό φρονημάτων»