ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ Ν.Α.

Tον ερχόμενο Σεπτέμβριο συμπληρώνονται εννέα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του αντιφασίστα μουσικού που δολοφονήθηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Μιας δολοφονίας που διαπράχθηκε μερικούς μήνες μετά την δολοφονία του Πακιστανού ΣαχζάτΛουκμάν στα Πετράλωνα και πάλι από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ τα μέλη της Πακιστανικής κοινότητας κατάγγελλαν την Χρυσή Αυγή ως υπεύθυνη για πληθώρα δολοφονικών επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα ακόμα και δολοφονιών για τις οποίες δεν είχε διεξαχθεί δίωξη. Σε αυτές τις δολοφονίες και επιθέσεις προστίθεντο δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα και την Αγία Παρασκευή, εναντίον Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα, οι επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη και «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, η επίθεση στον 16χρονο μαθητή Λυκείου στο Π. Φάληρο, επιθέσεις σε καταστήματα και κοινότητες μεταναστών κ.ά.

 

Η Χρυσή Αυγή συνέχιζε την φασιστική της δράση κάθε μέρα με μοναδικό όπλο τη βία, με οργανωμένες επιδρομές και ξυλοδαρμούς προσπαθούσε να τρομοκρατήσει και να στοχοποιήσει με κριτήριο την εθνικότητα, την εμφάνιση, την θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ιδεολογία.

 

Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ωστόσο μέλη της ήδη αποφυλακίζονται ενώ η δράση της λειτούργησε επιδραστικά στην περαιτέρω διάχυσητης ρατσιστικής βίας στην κοινωνία κάτι πουδυστυχώς είδαμε στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

 

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής απορρέει από τον ίδιο το ναζιστικό χαρακτήρα της και τη συνοδεύει από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνοντας αυτό που έχει αποδειχθεί και ιστορικά, ότι δηλαδή ο ναζισμός είναι από τη φύση του εγκληματικός και συνοδεύεται από ανάλογη δράση.

 

Η Χρυσή Αυγή προϋπήρχε, ωστόσο μεγάλωσε μέσα στην κρίση,την εξέθρεψε το ίδιο το σύστημα και το επίσημο παρακράτος ώστε να γίνει το μακρύ χέρι του και η δύναμη κρούσης όπου έκρινε απαραίτητο. Το ίδιο και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, εργολάβοι, εφοπλιστές και γνωστοί καναλάρχες, για να τους έχουν μόνιμα μπράβους στη διάθεσή τους. Έγινε ο μπροστάρης στον κοινωνικό αυτοματισμό στοχοποιώντας μετανάστες και εστίες αντίστασης όπως περιγράψαμε παραπάνω.

 

Ως Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ έχουμε σταθεί, και συνεχίζουμε να στεκόμαστε, εδώ και πολύ καιρό απέναντι στο φασισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία με ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις αλλά κυρίως με έμπρακτη στήριξη σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη. Χωρίς διακρίσεις, παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, ενάντια στο ρατσιστικό δηλητήριο και το φασισμό.

 

Για τους παραπάνω λόγους είχαμε απευθύνει κάλεσμα και είχαμε στηρίξει με την παρουσία μας την αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε 7 χρόνια μετά την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, όπως επίσης στηρίξαμε με την παρουσία μας το αντιφαστιστικό κάλεσμα  τον Οκτώβριο του 2020 έξω από δικαστήρια του Αρείου Πάγου την μέρα ανακοίνωσης της απόφασης καταδίκης της Χρυσής Αυγής, όπου το αντιφασιστικό κίνημα κτυπήθηκε για άλλη μία φορά από τις δυνάμεις καταστολής.

 

Έχουμε παρακολουθήσει την υπόθεση του Ν.Α. ο οποίος συνελήφθη και διώκεται με πολλές και βαριές κατηγορίες, για την συμμετοχή του στην αντιφασιστική πορεία ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το φθινόπωρο του 2014. Μιας πορείας που γνωρίζουμε πως είχε την μαζική υποστήριξη πολλών χιλιάδων κόσμου και φορέων όπως τα εργατικά Σωματεία μας, αλλά που σημαδεύτηκε από την άγρια αστυνομική καταστολή. Γνωρίζουμε ότι πολλά μπλοκ διαδηλωτών χτυπήθηκαν άγρια από τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν η πορεία συνέχισε σε δρόμους μικρής κυκλοφορίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έγιναν μαζικές συλλήψεις  διαδηλωτών στο σωρό. Συλλήψεις που ακολούθως έγιναν διώξεις και στην περίπτωση του Ν.Α. πολύ βαριές μάλιστα. Γνωρίζουμε επίσης ότι ο αντιφασίστας Ν.Α. που δηλώνει το παρών στους εργατικούς μας αγώνες ως ιδρυτικό και ενεργό μέλος της ΣΒΕΟΔ, παρά τις αθωωτικές μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, την πλήρη έλλειψη καταδικαστικών στοιχείων, τις παροιμιώδεις αντιφάσεις των αστυνομικών καταθέσεων, παραπέμφτηκε σε δίκη και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 6 χρόνια φυλάκισης με αναστολή, από δικαστές που παράτυπα συμμετείχαν τόσο στην παραπομπή όσο και στην εκδίκαση της υπόθεσής του και εισαγγελέα που τασσόταν δημόσια ευθέως υπέρ της Χρυσής Αυγής με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Το εφετείο που έγινε τον Απρίλη του 2019 και στο οποίο αναδείχθηκαν οι σκανδαλώδεις παρατυπίες της δικαστικής διαδικασίας αγνοώντας τις προαναφερθείσες αδιάσειστες αποδείξεις αθωότητας του Ν.Α. και της σκευωρίας εναντίον του παράτεινε την δίωξη παραπέμποντάς τον,  εκ νέου σε νέα δίκη, που τελικά είναι να πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2022.

 

Η εκτίμησή μας είναι ότι οι συλλήψεις και οι διώξεις αυτές, και η καταδίκη του Ν.Α., έγιναν αφενός μεν για να δικαιολογηθεί η άγρια καταστολή της πορείας αφετέρου για να συνεχιστεί αυτή μέσω της δικαστικής εμπλοκής των διωκόμενων και των αλληλέγγυών τους.

 

 

Καταγγέλλουμε την άδικη και αστήρικτη δίωξη του Ν.Α. και απαιτούμε την άμεση απαλλαγή του.

 

Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

 

Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση και την τρομοκράτηση  των κοινωνικών αγώνων και του αντιφασισμού.

 

Καλούμε εργατικά Σωματεία και συλλογικότητες να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα και να στηρίξουν την συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Πειραιά στις 17 Ιουνίου 2022.